"Mogo-RTU/Rockets" grauj un izslēdz "Valmieru/ViA"

28.02.2016

mogo_winn.jpg

Par pirmo ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālisti kļuvusi Rīgas komanda "Mogo-RTU/Rockets", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 8:3 sagrāva FBK "Valmiera/ViA" florbolistus, sērijā svinot pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Dinārs Vaitaitis.

 

Tikai vienā no četrām ceturtdaļfināla sērijām uzvarētāju noskaidrošanai pietika ar minimālo spēļu skaitu - par pirmo pusfinālisti kļuva pašreizējā vicečempione "Mogo-RTU/Rockets" (Rīga), kas šovakar pretinieku laukumā ar 8:3 sakāva "Valmieru/ViA". Līdz mača vidum gan nekas vēl neliecināja par rīdzinieku kārtējo uzvaru, jo pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (1:1), pie tam valmieriešu spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam neizdevās realizēt soda metienu. Neizšķirts (2:2) bija arī otrās trešdaļas vidū, bet pēc tam viesi, kuri, starp citu, pa pretinieku vārtiem meta ievērojami mazāk, sāka pārņemt iniciatīvu. Pirms pēdējā perioda "Mogo-RTU/Rockets" bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet atlikušajā laikā rīdzinieki iemeta vēl trīs golus, savus vārtus nosargājot neskartus - 8:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Dinārs Vaitaitis, kuram šajā mačā trīs vārtu guvumi. Divus golus iemeta Aivis Hammers, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Andris Blumbahs un Juris Gribusts. Par labāko starp valmieriešiem atzina Aigaru Belasovu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. FBK "Valmiera/ViA" kļuvusi par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo komandu, kurai šī sezona jau beigusies, bet "Mogo-RTU/Rockets" tagad gaidīs savus pusfināla pretiniekus, kas tiks noskaidroti ceturtdaļfināla sērijā starp "Ulbroku/FS Masters" un FK "Rīga". Šobrīd vadībā ar 3:1 atrodas ulbrokieši.

 

Videointervijas: ŠEIT


FLOORBALLSHOP.LV